05 Mar 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Οι δυνητικές  ομάδες, ένα ΔΙΚΤΥΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ  που ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ   Του Δημήτρη Γκαρτζονίκα – Tropos Branding Co (www.tropos.gr) Σήμερα καμία επιχείρηση δεν είναι απομονωμένη και όλες, λιγότερο ή περισσότερο εντάσσονται στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Ακόμα και αυτές που έχουν επιλέξει να μείνουν καθαρά εγχώριες θα αντιμετωπίσουν στο περιβάλλον τους αυξανόμενες πιέσεις από τον εντεινόμενο ανταγωνισμό σε […]

Continue Reading
23 Jan 2019

Priorat, πως χτιζεται ενα brand παγκοσμιας εμβελειας στο χωρο του Οινου

Του Σπύρου Μπλάτσιου*  Το Priorat είναι μία από τις δύο οινικές περιοχές της Ισπανίας που φέρουν την ανώτερη ισπανική ονομασία προέλευσης Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) και αναφέρεται στα κρασιά που παράγονται στην κομητεία Priorat, της επαρχίας Tarragona, στα νοτιοδυτικά της Καταλονίας (η άλλη περιοχή με αυτή την ονομασία προέλευσης είναι η Rioja). Η ονομασία Priorat […]

Continue Reading
28 Jun 2018

INSIDE TERRA TANGRA WINERY

Recently we visited Terra Tangra Winery premises at Harmanli, Bulgaria. We tasted some of their wines and asked Mr. Dimo Hadjiev – a wine professional – to explain us their philosophy. He replied the following:   TAMIANKA white Tamianka is a local Bulgarian wine grape variety which give you the full attraction of the white […]

Continue Reading
03 Apr 2018

Το StartUp του χυμου ΡΟΔΙΟΥ πλουσιου σε αντιοξειδωτικες ουσιες απο ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Το StartUp της Πάττυ Πετροπούλου και του Κωνσταντίνου  Μπινιέρη.  Ο χυμός ΡΟΔΙΟΥ  πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες από ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ   Facebook: BioJuicery / Μικροχυμοποιείο Βιοκαλλιεργητών Και οι δύο πιστοί στις ιδέες τους μας λένε: Το Bio Juicery είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια. Moρφωνόμαστε και καλλιεργούμε την Γη μας με φυσικές μεθόδους […]

Continue Reading
29 Mar 2018

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ;

Μπορεί να μας το απαντήσει ένα καινοτόμο STARTUP  που έφτασε στον τελικό του 4ου Agrifood Masterclass με την ονομασία «O.N.E. Project»  http://www.oneproject.gr Η ομάδα ONE Project, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Γιούλιας Βολομπούγιεβα και του Σταύρου Καραγιλάνη . Στην προσπάθειά τους ν’ αλλάξουν τον εαυτό τους, να καταλάβουν τα λάθη τους και πως λειτουργεί η ροή […]

Continue Reading
22 Mar 2018

Καλα Κρασια και Απολαυση. Υπαρχουν προαπαιτουμενα;

Εις μνήμη των καλών κρασιών που έπεσαν άδοξα χωρίς να φταίνε Υπάρχουν καλά, μέτρια, κακά κρασιά; Υπάρχουν καλοί, μέτριοι και κακοί άνθρωποι; Υπάρχουν καλές, μέτριες και κακές εμπειρίες; Στις ερωτήσεις αυτές δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε βρει ακόμη το εργαλείο μέτρησης, ούτε και τον τρόπο βαθμολογίας. Για να το συγκεκριμενοποιήσουμε στο χώρο των κρασιών, […]

Continue Reading
22 Mar 2018

Μισυρλου Σαπωνοποιειον. Eνα startup με ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Η Μισυρλου γεννήθηκε το 2014 στην Αιγείρα Αχαΐας μετα από την ανάγκη να ασχοληθούνε με κάτι δημιουργικό. Δημιουργεί χειροποίητα premium σαπούνια με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής, με βάση παλιές οικογενειακές συνταγές από τη Μικρά Ασία τις οποίες έχουνε εμπλουτίσει με νέες προσεγγίσεις. Τα προϊόντα είναι φυτικά, με συστατικά που προμηθεύονται από επιλεγμένους ντόπιους […]

Continue Reading
09 Mar 2018

“Mind Games – The Limits of the Soul”

Ένας δικός μας άνθρωπος εκθέτει και εκτίθεται… Η Ελεάννα Πρασοπούλου, βασική συνεργάτης της Tropos Art (by Tropos Branding Co) δημιούργησε ένα έργο Φωτοέκφρασης το οποίο και εκθέτει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου στο ZAK – contemporary bistrot (Αρετσού Θεσσαλονίκη). Μας άρεσε και το συνιστούμε… ————————- Λίγα λόγια για την έκθεση Η εγκατάσταση “Mind Games – The Limits of the […]

Continue Reading
26 Sep 2017

TROPOS FINE DINING στο Γαστροδρομιο εν Ολυμπω. Λιτοχωρο.

TROPOS FINE DINING στο Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω. Λιτόχωρο. Στους πρόποδες του Ολύμπου, υπάρχει ένας γαστρονομικός θησαυρός που ακούει στο όνομα “Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω” και εκφράζεται μέσω των δημιουργιών του chef Ανδρέας Γάβρης . Το περασμένο Σάββατο είχαμε την τύχη να απολαύσουμε κάποιες απ΄τις δημιουργίες του και ταυτόχρονα να ακούσουμε τις απόψεις του για τους οίνους του ελληνικού αμπελώνα μιας […]

Continue Reading
18 Jul 2016

Τα νεοεμφανιζόμενα ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΙΚΤΥΑ των Social Media και η επιρροή στην διαμόρφωση των τάσεων της Ελληνικής Κοινωνίας.

Τα νεοεμφανιζόμενα ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΙΚΤΥΑ των Social Media και η επιρροή στην διαμόρφωση των τάσεων της Ελληνικής Κοινωνίας.   του Δημήτρη Γκαρτζονίκα* Αρκετά χρόνια πριν χάθηκε η δημιουργικότητα και η κουλτούρα αναγκαστικά βούλιαξε στην επαναληπτικότητα. Την προ Social Media εποχή, ήταν περίπου υποχρεωτικό οι αυθεντικοί δημιουργοί να αποκοπούν από την κοινωνία, να γίνουν περιθωριακοί και να […]

Continue Reading