OUR BLOG

03 Sep 2020

“ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ” VS “ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ”

Η εποχή της «υπεράνθρωπης γνωστικής λειτουργίας» δεν ανήκει στο μέλλον

"Υπεράνθρωπη Γνωστική Λειτουργία" VS "ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ" Το να οδηγήσετε την εταιρία σας στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ… είναι μονόδρομος!Αρκεί να αντιληφθείτε εγκαίρως το σύγχρονο περιβάλλον. Ο Elon Musk λοιπόν σχεδιάζει το μέλλον και για μια ακόμη φορά … το φέρνει στο παρόν!Εδώ παρουσιάζει το νέο εμφύτευμα που "διαβάζει" τον εγκέφαλο για την θεραπεία σοβαρών ψυχικών και σωματικών προβλημάτων ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ.Οι πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις του έχουν τοποθετηθεί σε μαϊμούδες, ινδικά χοιρίδια και γουρούνια δείχνουν πως λειτουργούν.Όπως αναφέρει το BBC, ένα τέτοιο interface θα μπορούσε να επιτρέψει σε ανθρώπους με προβλήματα και παθήσεις νευρολογικής φύσης να ελέγχουν τηλέφωνα ή υπολογιστές με τον εγκέφαλό τους. Ο Musk υποστηρίζει επίσης ότι τέτοια τσιπ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία παθήσεων όπως η άνοια, το Πάρκινσον, τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη κ.α. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα ο στόχος του είναι να φέρει μια εποχή «υπεράνθρωπης γνωστικής λειτουργίας» (superhuman cognition), για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η τεχνητή νοημοσύνη να γίνει τόσο ισχυρή που να μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα.https://www.naftemporiki.gr/story/1632336/tsipakia-gia-ton-egkefalo-parousiase-i-etaireia-neuralink-tou-elon-maskhttps://www.news247.gr/technologia/neuralink-elon-musk-paroysiazei-neo-emfyteyma-gia-ton-egkefalo.7704332.html

Gepostet von Tropos Branding Co am Dienstag, 1. September 2020

Το να οδηγήσετε την εταιρία σας στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ… είναι μονόδρομος!

Αρκεί να αντιληφθείτε εγκαίρως το σύγχρονο περιβάλλον.

Ο Elon Musk λοιπόν σχεδιάζει το μέλλον και για μια ακόμη φορά … το φέρνει στο παρόν!

Εδώ παρουσιάζει το νέο εμφύτευμα που “διαβάζει” τον εγκέφαλο για την θεραπεία σοβαρών ψυχικών και σωματικών προβλημάτων ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ.

Οι πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις του έχουν τοποθετηθεί σε μαϊμούδες, ινδικά χοιρίδια και γουρούνια δείχνουν πως λειτουργούν.

Όπως αναφέρει το BBC, ένα τέτοιο interface θα μπορούσε να επιτρέψει σε ανθρώπους με προβλήματα και παθήσεις νευρολογικής φύσης να ελέγχουν τηλέφωνα ή υπολογιστές με τον εγκέφαλό τους.

Ο Musk υποστηρίζει επίσης ότι τέτοια τσιπ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία παθήσεων όπως η άνοια, το Πάρκινσον, τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη κ.α.

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα ο στόχος του είναι να φέρει μια εποχή «υπεράνθρωπης γνωστικής λειτουργίας» (superhuman cognition), για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η τεχνητή νοημοσύνη να γίνει τόσο ισχυρή που να μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα.

 

 

tropos