OUR BLOG

24 Jan 2021

ΠΩΣ Η ALEXA ΤΗΣ AMAZON.COM ΑΠΟΚΤΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ;

Πως η Alexa της Amazon.com αποκτά αποδοτικότερη Τεχνητή Νοημοσύνη;
Διανύσαμε την τελευταία δεκαετία μιας εποχής που η τεχνολογία έπαιζε έναν επικουρικό χαρακτήρα που θα μπορούσες να επιβιώσεις και χωρίς αυτή.
——————————–
Περισσότερα στην δεύτερη έκδοση του βιβλίου “Απ΄το Like στο Buy“ με κύριο θέμα το “MICROTRIBE” που θα κυκλοφορήσει σύντομα.
(Η 1η έκδοση στο http://troposbooks.com/from_like_to_buy/)
——————————–
Οι συσκευές τεχνητής νοημοσύνης αποκτούν ισχυρές δυνατότητες κατάρτισης, η εκπαίδευση αυτών μπορεί να μετατραπεί σε ένα καθημερινό καθήκον για τον άνθρωπο του μέλλοντος, ειδικά σε ό, τι αφορά στον χώρο εργασίας.

Ένα παράδειγμα είναι η γνωστή ALEXA η εικονική βοηθός της Amazon που είναι μια γυναικεία φωνή που μας μιλάει με τρόπο συνομιλίας, έτοιμο να μας βοηθήσει με πολλά πράγματα.
Το 2018, οι ερευνητές της Google ανέπτυξαν ένα πλαίσιο που ονομάζεται BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers), για την κατάρτιση μοντέλων φυσικής ομιλίας χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες μη χρηστικών κειμένων.

Tο BERT λειτούργησε ως ένα «μαξιλάρι γνώσης» για περαιτέρω ανάπτυξη της φυσικής ομιλίας για τους βοηθούς της Amazon, η οποία τελικά οδήγησε σε μια Alexa ικανή να μαθαίνει καινούρια πράγματα από τους χρήστες!!!!!

Έτσι, τώρα που το Amazon έχει αναπτύξει την ικανότητα της Alexa να εκπαιδεύεται από έναν ανθρώπινο χρήστη, θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί η ίδια δυνατότητα από το περιορισμένο πλαίσιο ενός σπιτιού σε άλλα πιο εκτεταμένα πλαίσια, όπως για παράδειγμα να διαθέτει η Alexa την δυνατότητα να διδαχθεί πώς να κάνει νέα πράγματα και να εφαρμόζει καινούριες λειτουργίες στο αυτοκίνητο.
https://thetotalbusiness.com/2021/01/01/alexa

 

tropos