OUR BLOG

14 Feb 2021

ΓΙΝΕ ΔΙΕΘΝΕΣ BRAND ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΩΣ TЯOPO ΔΡΑΣΗΣ!


 

Στην Παγκόσμια Κοινότητα του Business την εποχή του διαδικτύου, διαλέγουμε την InterCultural φιλοσοφία ως τρόπο δράσης.

Πέραν από τα πιστεύω του καθενός για τις άλλες εθνότητες εκτός της δική του, η διείσδυση στις παγκόσμιες αγορές χρειάζεται μια συγκεκριμένη μεθοδολογία που πρέπει να στηρίζεται και σε μια φιλοσοφία.

Τρείς οι κατηγορίες:

  • Multicultural,
  • Cross-cultural,
  • και Intercultural

Γιατί στην Παγκόσμια Κοινότητα του Business διαλέγουμε την Intercultural φιλοσοφία ως τρόπο δράσης;

Διότι αφορά κυρίως την γνώση και τον σεβασμό της κουλτούρας του κάθε πελάτη ή του εταίρου και βοηθά στην αλληλεπίδραση και στη δημιουργία των microtribes, όρο που θα αναπτύξουμε παρακάτω.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Multicultural, Cross-cultural, και Intercultural (Πολυπολιτισμικότητα, Διαπολιτισμικές «Συμφωνίες» και Διαπολιτισμικότητα);

Ενώ και οι τρεις προσεγγίσεις βρίσκονται κάτω από την ίδια «στέγη», αφορούν διαφορετικά «δωμάτια».

Οι διαφορές στις έννοιες έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς.

  • Η Multicultural (Πολυπολιτισμικότητα) αναφέρεται σε μια κοινωνία που περιέχει πολλές πολιτιστικές ή εθνοτικές ομάδες. Οι άνθρωποι ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο, αλλά οι πολιτιστικές ομάδες δεν έχουν απαραίτητα αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους.
    Για παράδειγμα, σε μια πολυπολιτισμική γειτονιά, οι άνθρωποι μπορεί να συχνάζουν σε εθνοτικά παντοπωλεία και εστιατόρια χωρίς να αλληλεπιδρούν πραγματικά με τους γείτονές τους από άλλες χώρες.
  • Οι Cross-cultural (Διαπολιτισμικές) κοινωνίες ή «συμφωνίες» σχετίζονται με την διαποπολιτισμικότητα βάση μιας ιεραρχικής δομής μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών.
    Στις διαπολιτισμικές αυτές κοινωνίες, ένας «πολιτισμός» θεωρείται συχνά «ο κανόνας» και όλοι οι άλλοι «πολιτισμοί» συγκρίνονται ή αντιπαραβάλλονται με τον κυρίαρχο πολιτισμό. Έτσι έχουμε μια διαπολιτισμική “συμφωνία” μεταξύ τους, οι διαφορές γίνονται κατανοητές και αναγνωρισμένες, και μπορούν να επιφέρουν ατομικές αλλαγές, αλλά όχι συλλογικούς μετασχηματισμούς.
  • Η Intercultural (Διαπολιτισμικότητα) περιγράφει κοινότητες στις οποίες υπάρχει βαθιά κατανόηση και σεβασμός για όλους τους πολιτισμούς.
    Η διαπολιτισμική επικοινωνία επικεντρώνεται στην αμοιβαία ανταλλαγή ιδεών και πολιτιστικών κανόνων και στην ανάπτυξη βαθιών σχέσεων.
    Σε μια διαπολιτισμική κοινωνία, κανένας δεν μένει αμετάβλητος επειδή όλοι μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον και μεγαλώνουν μαζί.

Περισσότερα στην δεύτερη έκδοση του βιβλίου “Απ΄το Like στο Buy“ με κύριο θέμα το “MICROTRIBE” που θα κυκλοφορήσει σύντομα.
(Η 1η έκδοση στο http://troposbooks.com/from_like_to_buy/)

tropos